Persbericht schenking fam van Ruijven

Schenking schaatsattributen van Lara van Ruijven.
Onlangs bezochten de vader en broer van Lara van Ruijven het Westlands Schaatsmuseum om daar enkele schaatsattributen van Lara te overhandigen. Dit alles in het kader van de nieuwe expositie “Hollands Goud!”.
Het museum kreeg onder meer de schaats waarop Lara in 2019 wereldkampioen werd op de 500m. Tevens werd haar schaatspak geschonken en haar helm. Daarbij horen uiteraard ook een mooie actiefoto en de gouden medaille die zij in 2020 op de Europese kampioenschappen won met de aflossingsploeg.
Vader en broer zijn blij dat hiermee de herinnering aan Lara, die op 27 jarige leeftijd overleed aan een auto-immuunziekte, levend wordt gehouden.
Het bestuur van het Westlands Schaatsmuseum is dankbaar voor de schenking en verheugd dat zij Lara en haar prestaties op het shorttrack, op deze manier blijvend een plek kan geven die zij verdient.

Nieuwe expositie “Hollands Goud”

 

Vanaf 29 november kunt u onze nieuwe tijdelijke expositie “Hollands Goud” komen bekijken. Hierin geven wij een overzicht van Nederlandse schaatsers en schaatssters die ooit Wereldkampioen of Europees kampioen op de schaats zijn geworden.

Niet alleen de Langebaan schaatsers en schaatssters komen aan bod maar ook de Shorttrackers, en niet alleen individueel, ook het teamgoud wordt in beeld gebracht. Dat zijn er heel veel zo alles bij elkaar, maar hoeveel?

In deze expositie krijgt u het antwoord en het zal u verbazen! Van al deze wereldtoppers worden hun prestaties met foto’s en tekst in herinnering gebracht.

Donatie Fonds1818 en Stichting Loswal “De Bonnen”

Om het gebouw en de inrichting van ons nieuwe gebouw geschikt te maken voor exposities zijn nogal wat werkzaamheden en aankopen nodig.
Om dit te kunnen financieren zijn met succes twee subsidieaanvragen gedaan.

Zowel Fonds1818 als Beheerstichting Loswal “De Bonnen” doneerden een mooi bedrag en daar is het museum uiteraard buitengewoon mee verguld.

Hulde en dank aan beide fondsen !!.