Achter de Schermen

Ons Museum is op dit moment gesloten, maar zelfs tijdens de sluiting in deze moeilijke Corona tijd wordt er achter de schermen, met in acht neming van de Corona regels, nog steeds hard gewerkt. Zo hebben vrijwilligers de hele “collectie Wim van der Voort” gepoetst, en hiervoor een plaatsje ingeruimd in de vaste expositie van ons museum.

Persbericht “Westlanders op het ijs”.

Indien de Corona maatregelen per 19 januari niet worden verlengd, kunt u vanaf die datum in het Westlands Schaatsmuseum uw hart ophalen bij de nieuwe expositie “Westlanders op het ijs”. 

Deze expositie schenkt in beeld  beeld en geluid aandacht aan de ijspret van de “gewone” Westlander, maar natuurlijk ook aan de successen van de Westlandse schaatsers in heden en verleden bij toertochten, (alternatieve) Elfstedentochten, Europese- en wereldkampioenschappen en de olympische spelen.

Het Westlands Schaatsmuseum in De Lier, gevestigd aan de Lierweg 53, is geopend: elke woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en ieder eerste hele weekend van de maand op zaterdag en zondag, eveneens van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Uiteraard houden wij daarbij rekening met de nodige corona-maatregelen.

Zo zal de 1,5 meter afstand worden gehandhaafd en zullen maximaal 6 bezoekers tegelijkertijd in het museum worden toegelaten.

Wilt u met een groep komen of een bezoek brengen aan het museum buiten deze openingstijden, stuur dan een e-mail naar info@westlands-schaatsmuseum.nl

Het is vanwege de coronabeperkingen voorlopig niet mogelijk om een presentatie op locatie te verzorgen.

 

Jutta Leerdam gehuldigd

Jutta Leerdam is op 2 maart 2020 gehuldigd voor haar fantastische prestaties in het schaatsseizoen 2019-2020. Hoogtepunt was haar gouden medaille op het WK afstanden op de 1000 meter in Salt Lake City. Ook won ze in Inzell met Letitia de Jong en Janine Smit de wereldtitel teamsprint. Verder waren er Europese en nationale titels en een 5e plek op de WK sprint.

Lees meer over de huldiging op Historie/activiteiten 2020