nieuwe expositie

In ons museum is er een vaste plek ingeruimd om de historie van het schaatsen in beeld te brengen. Daarnaast is er ruimte voor een thema expositie. Het afgelopen jaar was er aandacht voor schaatsclub Hard gaat-ie, die het 125 jarig bestaan vierde. In oktober gaan onze vrijwilligers aan de slag om een nieuwe thema expositie op te zetten. Onderwerp zal zijn de verschillende fabrikanten van schaatsen, alsmede de reclame uitingen van deze fabrikanten om hun schaatsen aan de man te brengen. De Kolbach collectie, welke dit jaar in ons bezit kwam, heeft ons naast de vele paren schaatsen, ook veel materiaal opgeleverd over schaatsfabrikanten.

 

 

Nieuw logo

Achter de schermen wordt er ook hard gewerkt voor ons museum. Zo is er nu met medewerking van onze vrijwilliger Bas Braad een nieuw logo ontworpen. Dit logo kunt u voortaan aantreffen op onze officiële stukken.

Expositie 125 jaar IJsclub Hard Gaat-ie verlengd

De expositie van IJsclub Hard gaat-ie wordt verlengd tot 16 oktober 2019.

Openingstijden:

  • Elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur
  • In het eerste weekend van elke maand op zowel de zaterdag als de zondag van 13.00 tot 16.00 uur
  • Buiten deze tijden kunt u voor groepen telefonisch reserveren bij Coby Verbeek (06-53353341)

Op 26 oktober 2018 is deze expositie geopend. De Lierse IJsclub Hard Gaat-ie bestaat al 125 jaar, en samen met deze actieve ijsclub, die er telkens weer in slaagt om als eerste in Nederland een goed beschaatsbare ijsvloer neer te leggen, organiseren we deze expositie. Namens Hard Gaat-ie werd de opening van de tentoonstelling geopend door hun oudste erelid, de heer Toon van Adrichem.

Op de expositie kunt u kennismaken met de geschiedenis van de ijsclub, maar ook met de hedendaagse activiteiten van de ijsclub.

 

Toegang voor onze donateurs en voor leden van IJsclub Hard Gaat-ie is gratis

Deze expositie is een bezoek aan ons museum meer dan waard.

Nieuw uithangbord

Persbericht Westlands Schaatsmuseum

Op zaterdag 1 september is het Schaatsmuseum aan de Lierweg 53 in de Lier een representatief uithangbord rijker geworden.
Het bord komt uit de nalatenschap van de heer Guus Vogels en is geschonken door mevrouw Vogels. De heer Ben Sosef heeft het bord vervolgens belangeloos met sierlijke letters verfraaid.
In een gezellige bijeenkomst en onder het genot van koffie met traktatie, bedankte de voorzitter Koos Verbeek de gulle geefster voor het bord en de heer Sosef voor de belettering.
In het bijzijn van bestuursleden en vrijwilligers werd vervolgens door beiden het bord onthuld.

Met het uithangbord is verder invulling gegeven aan de profilering van het Westlands Schaatsmuseum op de locatie in De Lier.