Activiteiten 2012

Tijdens de expositie in De Timmerwerf in De Lier hebben vrijwilligers van het Westlands Schaatsmuseum een aantal keren een demonstratie gegeven over het slijpen van schaatsen.

act timmerwerf act timmerwerfact timmerwerf


 

wpcb19076c_05

Op woensdag 18 januari hebben Martien van der Kraan en Piet Zuidgeest een lezing verzorgd voor stichting De Zonnebloem in gebouw Fata Morgana te Monster.

Op donderdag 26 januari organiseerde verpleeghuis De wp75df7cdb_05Naaldhorst een themamiddag met als onderwerp “winter”. Het schaatsmuseum verleende medewerking door diverse schaatsattributen ter beschikking te stellen.

wpa2676fa8_05Op maandag 13 februari waren onze vrijwilligers aanwezig in gebouw De Triangel in De Lier, alwaar een lezing werd gehouden over nostalgische schaatsen.

 

Bij de V.V.V. in Naaldwijk heeft Hans van der Donck een etalage ingericht in winterse sferen, zodat het Westlands Schaatsmuseum gedurende de hele winter aandacht krijgt bij het winkelend publiek.

 

 


 

wp634a2726_05Op zaterdag 15 september 2012 liet Cultureel Westland zich zien tijdens de vijfde editie van Podium Westland. Op verschillende plaatsen in Naaldwijk zoals de bibliotheek, het oude gebouw van de Rabobank, de oude kerk, restaurant Bij5, het gemeentehuis, theater De Naald en op het Wilhelminaplein.

Het Westlands Schaatsmuseum had een stand opgebouwd in het gemeentehuis, welke van 13.00 tot 17.00 uur werd bemand door vrijwilligers.

De organisatie van Podium Westland spreekt van eenwpc15213fd_05 geslaagd lustrum, want deze editie werd druk bezocht. Ook op onze stand was het de hele middag gezellig druk.

Op maandag 19 november verzorgden Martien van der Kraan, Aad Duijvesteijn en Cariny Fransen een lezing bij vrouwengroep “Lydia” te Maasdijk. Martien vertelde uitvoerig over de geschiedenis van het schaatsen en over de poldertochten naar Vlaardingen en Gouda, en over de 11-stedentocht. Cariny showde alle lagen kleding die als bescherming tegen het vallen en de kou noodzakelijk zijn.


Tijdens de expositie in het Westlands streekmuseum was er op verschillende zaterdagen en zondagen een demonstratie schaatsen slijpen.

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.