Activiteiten 2013

18-1-2013 Reünie deelnemers Elfstedentocht 18-1-1963

Hans Wijfje

Op deze dag, 50 jaar na dato, werd deze reünie georganiseerd op initiatief van Willem Nell uit Maasland in samenwerking met ( en op locatie van) het Westlands Streekmuseum en met het Westlands Schaatsmuseum.

Het is een daverend succes geworden. Er waren 64 schaatsers gekomen die in deze tocht zijn gestart, waaronder 2 schaatsers die de tocht ook hebben uitgereden, te weten de Westlander Henk van Vliet (ten tijde van de reünie 85 jaar) en Hans Wijfje uit Ter Aar.

 

Prachtige verhalen over alle ontberingen van deze barre tocht zijn uitgewisseld. Sommige rijders deden dat zelfs achter de microfoon.

De verwachting was dat er ongeveer 80 gasten zouden komen, maar het werden er 150. Willem Nell verwelkomde alle belangstellenden, waaronder ook de winnaars bij de vrouwen in 1985 en 1986, Tineke Dijkshoorn uit Schipluiden en Leny van der Hoorn.

wp1fbbeca5

wp1827aead

wp8115ec22_05

 

 

 

 


6-4-2013: Voorjaarsbijeenkomst van Stichting De Poolsterwpa61c3965_05

Deze stichting heeft ruim 160 leden, die veelal schaatsen
en andere winterse objecten verzamelen. De opkomst was
groot (ruim 60 personen) en de middag was zeer geslaagd.

wpe23bd740

Maarten Dijkstra

De opening werd verricht door Maarten Dijkstra (secretaris Poolster), en Henk Zwinkels namens het bestuur van het Westlands Schaatsmuseum. De aanwezigen konden de exposities van beide musea bezichtigen en er werden films vertoond over het ontstaan van ons schaatsmuseum en over de geschiedenis van Het Westland. Na de lunch was er nog een lezing door Nelly Moerman, lid van De Poolster.


 

wpec61538eIn oktober is in de Bibliotheek in ‘s-Gravenzande een vitrine ingericht, waarin de aandacht wordt gevestigd op de 2 exposities waar we deze winter aanwezig zijn:

  • In het Westland Museum in Honselersdijk 
  • In de Noviteit in Monster.

Ook op de open dag van het Historisch Archief Westland 2013 was ons schaatsmuseum aanwezig om het publiek een indruk te geven van onze verzameling. Het publiek kon met vragen terecht bij onze vrijwilligers en er werd een film gedraaid.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.