Activiteiten 2014

Tijdens de Olympische Winterspelen van Sochi hebben vrijwilligers van het schaatsmuseum lezingen gehouden op verschillende locaties.

wp8e12d517_05

Wim vd Voort en Theo Duindam

Om te beginnen was er Theo Duindam, die 3 ochtenden vertelde in verpleeghuis De Kreek in ’s Gravenzande. Op 17, 18 en 19 februari van 11.30 tot 12.30 sprak hij elke ochtend over een ander onderwerp. Op 17 februari ging het over Wim van der Voort, die in 1952 op de Olympische Spelen in Oslo zilver won op de 1500 mtr. Wim woont in ’s Gravenzande en hij en zijn vrouw waren ook aanwezig bij de lezing. Op de foto ziet u Theo in gesprek met Wim, met op tafel 3 medailles waaronder de zilveren Olympische plak van 1952. De lezing op 18 februari ging over schaatsen in het algemeen en op de laatste dag vertelde Theo over poldertochten en de alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee. Aansluitend had Cariny Fransen nog een striptease in petto voor de aandachtige toeschouwers waarbij verteld werd van de vele lagen kleding die zij draagt tijdens het schaatsen op natuurijs.

wp893f4db9_05

wp0597ad36_05

 

 

 


In Partycentrum De Noviteit in Monster werden dezelfde thema’s ook wp265f065a_05besproken door Martin van de Kraan en Cariny Fransen. Dit gebeurde eerst op 12 februari voor de dames van het vrouwengilde, en op 26 februari voor de leden van de Probus Club.

De vertelde verhalen spreken met name het wat oudere publiek enorm aan, met name degenen die zelf ook hebben geschaatst. Men kon ook materialen, schaatsen, kleding en foto’s bekijken welke op tafel waren uitgestald.


Op de open dag van het Historisch Archief 2014 in het gemeentehuis van Naaldwijk was ons museum vertegenwoordigd met een fraaie stand met informatie en materialen. De hele dag waren er vrijwilligers, die vragen konden beantwoorden en er werd een film gedraaid over het ontstaan van het schaatsmuseum. Op deze manier krijgt het publiek enig idee over de verzameling en onze exposities.

 

 

 

 


wp6ae67db1_05 Deze winter is het Westlands Schaatsmuseum ook aanwezig in het gemeentehuis van Naaldwijk. We hebben een expositie in 3 staande wpeb73e124_05vitrines en in een wandvitrine. In de wandvitrine zijn voornamelijk borden en tegeltjes met ijstaferelen  ten toon gesteld, en ook verschillende bijzondere schaatsen met uitleg.In de 3 staande vitrines een algemene expositie waarin de aandacht wordt gevraagd voor een stukje geschiedenis en verschillende poldertochten zoals die naar Gouda, en naar Vlaardingen.

 

 

Reacties zijn gesloten.