Activiteiten 2016

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Overzicht van de vitrines

Bibliotheek Monster

Midden in de zomer, zijn in Monster een drietal vitrines ingericht met een klein deel van onze collecties. Zo kunnen schaatsliefhebbers nu alvast wennen aan het idee dat het ook wel weer een keer winter zal worden.

In de bibliotheek aan de Rubenslaan zijn een drietal vitrines ingericht met als thema’s:

  • Kinderschaatsen
  • Antieke schaatsen
  • Rolschaatsen.

Voor openingstijden kijk op www.bibliotheekwestland.nl.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kinderschaatsen

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Schaatsen op wielen

Bibliotheek Monster 2016

Antieke schaatsen

 

 

 

 

 

 

 


Korenmolen “De vier Winden”

Molen 4winden 2016In het kader van een culturele uitwisseling waren op 2 maart vrijwilligers en bestuur van de Monsterse graanmolen “De vier Winden” uitgenodigd in Het Westlands Museum. Naast vrijwilligers van de Monsterse molen waren er ook enkele gasten van de Groeneveldse molen en de restaurateur van de ‘s-Gravenzandse molen. De gasten werden welkom geheten door voorzitter Koos Verbeek, en na de koffie werd onze tentoonstelling Molen 4winden 2016“Schaatstochten Ver en Dichtbij” in de wagenschuur bezocht. Onze vrijwilligers gaven uitleg over het tentoongestelde. Onze gasten waren zeer geïnteresseerd en onze penningmeester kon een aantal nieuwe donateurs noteren. Molen 4winden 2016Na het bezoek aan de wagenschuur was er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje. Dick Schalke, bestuurslid van de stichting vrienden van de molen (“De vier Winden”) van Monster, bedankte voor de gezellige avond en nodigde onze mensen uit voor een tegenbezoek in mei of juni in de Monsterse dan wel in de Groeneveldse molen. Dick Schalke heeft ook een functie als “molenadviseur”. Hij begeleidt stichtingen en verenigingen die een molen exploiteren in Westland, Midden-Delfland en omstreken.


Cultuurweb 2016

Cultuurweb 2016 diamantschoolIn het kader van onzeCultuurweb 2016 diamantschool samenwerking  met Cultuurweb, heeft Cariny Fransen op maandag 8 februari de SBO school (Speciaal Basis Onderwijs) De Diamant in Naaldwijk bezocht en in de groepen 3, 6 en 7 een gastles cultuur gegeven.  De achterliggende gedachte bij deze gastlessen is de kinderen kennis laten maken met ons immaterieel erfgoed, in de vorm van de ontwikkeling van de schaats, en schaatsen als lokale sport. Dit gebeurtCultuurweb 2016 diamantschool aan de hand van afbeeldingen en objecten. Enige nadruk wordt gelegd op de schaatstoertochten. Vooral in het Westland schaatsten vroeger veel mensen van het ene dorp naar het andere dorp. In de winter was er niet veel werk in agrarische gemeenten, en zeker al niet wanneer de grond was bevroren. Het was op het ijs dan ook een heel gezellig sociaal gebeuren, iets waar in andere tijden van het jaar geen tijd voor was.

De kinderen waren erg geïnteresseerd en stelden veel vragen.


De Backerhof 2016

Backerhof 2016Backerhof 2016In wijkcentrum De Backerhof van Vitis Welzijn in Poeldijk werd op 10 februari een wintermiddag georganiseerd. Het schaatsmuseum werd uitgenodigd om daar iets te presenteren over de Westlandse winters. Piet Zuidgeest en Cariny Fransen waren daar aanwezig met 3 kratten vol met museumstukken en hebben er van 14.00 uur tot 16.00 uur een lezing gehouden. Cariny heeft daar ook middels een soort “striptease” getoond welke en hoeveel laagjes kleding zij draagt op natuurijs.  De aanwezige mensen vonden het heel leuk.

 

Reacties zijn gesloten.