Activiteiten 2019

Schaatsen slijpen in het museum

Op zaterdag 26 januari werd er, tijdens de openingsuren, schaatsen geslepen in het schaatsmuseum voor € 5,– per paar. Voor donateurs is het slijpen gratis, dus men kon er ook voor kiezen om donateur te worden. Het was een periode dat de Lierse ijsbaan van Hard gaat-ie een aantal dagen geopend was geweest en aanvankelijk was aangegeven dat de vorst zou doorzetten, maar het lijkt weer een echte kwakkelwinter te worden. Onze penningmeester wordt altijd blij van dit soort dagen waarop meer inkomsten worden gegenereerd. Slijpers van dienst waren Joop Fransen, Aad Duijvesteijn en Peter Dukker. Cariny Fransen ontving de bezoekers en zorgde voor de koffie.

Veel belangstelling van groepen voor ons museum

Ook in 2019 gaan de lezingen op locatie en de bijeenkomsten in ons museum gewoon door. Zo kregen we op dinsdagochtend 8 januari bezoek in het museum van 17 personen uit De Lier via Vitis-Welzijn. Coby zorgde voor koffie en Cariny gaf m.b.v. foto’s op een usb-stick een lezing en daarna werd de expositie in het museum bekeken.

Op maandagavond 14 januari gaf Cariny een lezing bij het KVG in Maasland voor 35 personen. In een leuk zaaltje naast de RK kerk in Maasland legde Cariny alle materialen klaar terwijl de gastvrouw vergeefse pogingen deed om de beamer aan te sluiten op Cariny’s laptop. Er bleek echter een breuk te zitten in de stroomkabel en een reservekabel bleek niet voorhanden. Dat werd dus improviseren. Cariny krijg je niet zo snel van haar stuk. Haar publiek moest het maar doen met beelden vanaf haar laptop, en zonder microfoon werkt ze wel vaker. Ondanks deze uitdagingen werd het gewoon weer een geslaagde avond. Dat bleek ook wel toen zij later onderstaande tekst las in haar mailbox:

Hallo Cariny, het was erg leuk gisteravond , goed gedaan, zelfs zonder beamer.

                    Dat laaste stukje was een leuke afsluiting

                   en heel duidelijk gesproken    Mijn complimenten

                    Veel leuke reacties gehoord.

3 Dagen later, op donderdagochtend 17 januari, gaven Wil Galjé en Cariny Fransen een lezing voor 25 personen van “Samen Sterk” (een soos voor licht lichamelijk gehandicapten die 1 x per maand een ochtend bij elkaar komen) Aanwezig waren hier ook 2 blinde personen. Ook dit vergt weer wat improvisatietalent, maar door middel van het laten voelen van schaatsen en kleding, werden ook deze mensen zoveel mogelijk betrokken bij de presentatie. Missie aldus weer geslaagd.

Alle 3 lezingen waren erg gezellig

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.