Opslag

Veel werk verzet aan de Lierweglogo

 

Onze vrijwilligers zijn deze zomer druk in de weer om de opslagruimte van onze collecties aan de Lierweg om te toveren tot een ruimte waar menig commercieel bedrijf jaloers op zou worden. Het pand wordt op dit moment nieuw in de verf gestoken.

De verf en schildersmaterialen worden gesponsord door Sosef Schilders. Wij zijn hen veel dank verschuldigd want zonder hun bijdrage zou het ons niet mogelijk zijn geweest om het pand zo netjes op te knappen.

opslag Lierwegopslag Lierweg 53

SAMSUNG CAMERA PICTURES


De Opslag is verhuisd van ´s Gravenzande naar de Lierweg 53 in De Lier

 

opslag De Lieropslag De LierAlle museumstukken die in de oude MAVO school aan de Kreeklaan in ‘s-Gravenzande lagen zijn ingepakt en verhuisd naar De Lier, aan de Lierweg 53. De locatie Kreeklaan was niet langer beschikbaar. De oude school wordt gesloopt om plaats te maken voor de bouw van woonunits tbv asielzoekers c.q. statushouders.

Het pand in De Lier wordt sinds 1 januari gehuurd van Jacques Enthoven van Enthoven Electra. Het pand is verwarmd en is voorzien toiletten. Verder wordt dit pand nog aangepast aan onze wensen. Er wordt o.a. nog een tussenwand geplaatst.


De opslag aan de Kreeklaan in ‘s-Gravenzande

Na de brand in 2009 hebben we alle museumstukken die gespaard zijn gebleven, overgebracht naar een gehuurd pand aan de Kreeklaan in ’s Gravenzande. Hier is alles schoongemaakt en of gerepareerdwp2dcfa74b_05

Tevens werd besloten om de inventarisatie groots op te zetten. Eind 2014 was deze inventarisatie aardig op orde. Alle schaatsen, voorwerpen, kleding, schilderijen hebben 2 nummers gekregen; 1 extra voor de kist of doos waarin het opgeborgen is. De kisten en dozen hebben ook een nummer. En dat alles staat ook ingevoerd in de computer. Dat is heel handig als je iets zoekt: Een blik in de computer en je weet in welke doos of kist  je moet zoeken. Het is een grote klus geweest, waar vele vrijwilligers mee hebben geholpen.

Ook nu nog wordt er regelmatig hard gewerkt aan het onderhoud, het rubriceren en overzichtelijk opbergen van nieuwe objecten en documenten. Een moeizaame, maar vruchtbare arbeid, waaraan hier op de foto wordt bijgedragen door Cariny, Hans en Coby.
Vaak geven inscripties in de ijzers een idee van de herkomst of de datering.
Alle schaatsen worden regelmatig schoon gemaakt en het hout, ijzer, leren bandjes, en leren schoenen worden in de was gezet.

wpd007b90c_05wp6bdba3a8_05

Reacties zijn gesloten.