Activiteiten 2020

KVG Kwintsheul

Ook in zachte winters zoals deze, is er toch nog wel voldoende belangstelling voor schaatsen en ook voor ons museum. Van het KVG in Kwintsheul kwam een verzoek voor een lezing op 28 januari. Cariny en Coby verzorgden daar een avond voor een geïnteresseerd publiek, bestaande uit ca. 55 dames, met als thema “Schaatsen  door de eeuwen heen”. Eerst werd ruim aandacht besteed aan de geschiedenis van ons museum, de tijdsbalk van de ontwikkeling van de schaats vanaf de Middeleeuwen tot nu toe en b.v. ook over de bekende schaatsers die ons museum door de jaren heen hebben bezocht en een aantal van hun schaats relikwieën aan ons museum hebben geschonken.

Na een koffiepauze was het tijd voor verhalen over de Weissensee en het schaatsen op natuurijs en voor de kleding die tegenwoordig wordt gedragen op het natuurijs. Cariny kan dit beeldend vertellen aan de hand van haar z.g. natuurijs striptease, waarbij ze alle kledinglaagjes laat zien door ze een voor een uit te trekken. Foto’s hiervan heeft de redactie niet binnen gekregen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.