Coby Verbeek opent nieuwe expositie

Op 17 december 2022 heeft Coby Verbeek de opening verricht van onze nieuwe expositie “Van Wim tot Jutta”, en andere ‘s-Gravenzandse schaatshelden. Wim van der Voort was een schaatser uit ‘s-Gravenzande die begin jaren 50 in de vorige eeuw furore maakte met Lierenaars Piet Keyzer en Kees Broekman op Europese- en Wereldkampioenschappen alsmede de Olympische Spelen en Jutta Leerdam kennen we natuurlijk nu allemaal als Wereldtopper op vooral de 1000 meter. Maar ook aan de minder bekende schaatsers uit ‘s-Gravenzande wordt uitgebreid aandacht besteed.

Coby is de weduwe van de veel te vroeg overleden Jan Verbeek, de oprichter van ons museum. Nadat voorzitter Koos Verbeek de aanwezigen welkom had geheten, en de wethouder van Cultuur van de gemeente Westland, Barend Rombout, lovende woorden had gesproken, sprak ook Coby de genodigden toe, waarna zij de openingsplechtigheid  verrichtte. Daarna werd eenieder uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje de exposite te gaan bewonderen.

Deze expositie is de eerste op onze nieuwe locatie aan de Parallelweg 43 in ‘s-Gravenzande. Vanwege de verhuizing van De Lier naar “s-Gravenzande is gekozen voor het genoemde thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *