Lara van Ruyven gehuldigd

Lara van Ruyven is op 4 maart 2018 op de ijsbaan van de beroemde Lierse Schaatsclub “Hard Gaat-ie” gehuldigd voor haar bronzen medaille en het wereldrecord op de relay met haar team op de Olympische Winterspelen van dit jaar  in Peong Chang. Lara maakte deel uit van het team dat aanvankelijk teleurstellend werd uitgeschakeld maar uiteindelijk wel de B finale won in een nieuw wereldrecord, waarna de A finale eindigde in een wanorde waardoor ons NL team alsnog het brons mocht ophalen. Het was een gemeentelijke huldiging en, zoals eerder vermeld, op locatie van de zo succesvolle Lierse IJsclub die, hoewel wat laat in het seizoen, toch weer als eerste in Nederland een mooie baan had liggen waarop de jeugd naar harte lust kon schaatsen. Deze jonge schaatsers en schaatssters vormden een erehaag voor Westlands Trots voordat zij het podium opklom. Ook ons Westlands Schaatsmuseum mocht deel uitmaken van deze huldiging. Lara mocht tijdens de huldiging onze Olympische medaillespiegel bijwerken. Dit is een bord waarop van alle Olympische Winterspelen, de door Nederlandse sporters behaalde medailles worden bijgehouden. Onze voorzitter overhandigde haar een wel heel bijzondere bos bloemen welke niet eens water nodig hebben. Aan het einde van de huldiging werd Lara op een slee gezet, voortgetrokken door de veegmachine die werd bestuurd door de breedlachende Emiel Bruckner.

Lara heeft ons na de huldiging een shirt geschonken welke zij in Peong Chang heeft gedragen. Dit TeamNL shirt hangt nu te pronken in ons museum.

Het filmpje van de huldiging van Lara op de Piet Keyzerbaan in de Lier staat op YouTube en is te bekijken door op dit shirt te klikken.