Expositie “olympische spelen”.

Lierweg 53

De eerder aangekondigde expositie in ons gebouw in De Lier aan de Lierweg 53, krijgt als thema “De Olympische Spelen”.  Dit vanwege de Olympische Spelen welke in februari 2018 zullen worden gehouden. Voor het zover is moet er echter nog heel veel werk worden verricht. Niet alleen moet de ruimte “tentoonstellingsrijp” worden gemaakt, maar ook de gevel moet worden opgeknapt naar een museumwaardige status. Dan moet de tentoonstelling ook nog eens worden ingericht. Kortom nog handen vol werk voor onze gewaardeerde vrijwilligers.

Houdt onze website, Facebook en Twitter in de gaten voor alle informatie.

Veel bezoekers bij expositie “IJspret in vroeger tijden”

Direct al op de eerste dag dat de expositie “ijspret in vroeger tijden”  open was voor het publiek, was het erg druk in museum De Schilpen. Op Koningsdag was dat, en volgens de heer Bas Braad van De Schilpen waren er ca. 700 mensen binnen geweest, hetgeen als een groot succes mag worden gezien. De samenstellers van de expositie hebben eer van hun werk, en kunnen met recht trots zijn op wat ze hebben neergezet: Een dijk van een tentoonstelling!

Lees meer over IJspret in vroeger tijden onder Exposities

 

Expositie in museum De Schilpen geopend

Op woensdag 26 april is in museum De Schilpen in Maasland de expositie “IJspret in vroeger tijden” geopend door de burgemeesters van Westland en Midden Delfland, de heren van der Tak en Rodenburg. Deze expositie is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband van ons museum met museum de Schilpen en schaatsvereniging Maaslands IJs Vermaak, die dit jaar het 100 jarig bestaan viert. Een compliment voor de samenstellers is zeer op zijn plaats, want deze expositie is zeker het bekijken waard. De burgervaders waren beiden ook zeer geïnteresseerd en kregen uitleg van o.a. Hans van der Donk. Deze officiële opening was nog alleen voor genodigden. Naast De Schilpen, Het Westlands Schaatsmuseum en M.IJ.V Maasland, waren er afgevaardigden van o.a museum de Timmerwerf en van de ijsverenigingen uit Naaldwijk, Schipluiden en De Lier. Eerste opening voor het grote publiek is op Koningsdag 27 april. Er worden meteen al veel bezoekers verwacht. De expositie sluit weer op 10 september 2017. De openingstijden van museum De Schilpen kunt u vinden op www.schilpen.nl

Expositie De Schilpen in Maasland

In museum De Schilpen in Maasland blijft het koud deze zomer. Op het binnenplein van dit aardige museum is vanaf 27 april t/m 17 september 2017 de expositie “IJspret in vroeger tijden”, te bezichtigen. Bestuur en vrijwilligers van beide musea hebben een aantrekkelijke expositie samengesteld. De vakkundigheid en ambitie van beide partijen staan daar garant voor.

De officiële opening op 26 april door de burgemeesters van Midden-Delfland en Westland, de heren Rodenburg en van der Tak, is alleen toegankelijk voor genodigden. Vanaf 27 april is de expositie voor publiek geopend.

Kijk voor de openingstijden op  www.schilpen.nl

Expositie Lierweg in voorbereiding

De al eerder aangekondigde expositie aan de Lierweg 53 in De Lier gaat er komen. Op dit moment wordt de expositieruimte ingericht. Onze vrijwilligers zijn druk bezig de museumstukken te selecteren welke op deze expositie getoond gaan worden.

Wim van der Voort overleden

Wim vd VoortOnze Westlandse schaatsheld, Wim van der Voort is op zondag 23 oktober 2016 op 93 jarige leeftijd overleden. Diverse media hebben hier verslag van gedaan. Verhalen over Wim van der Voort zijn te vinden op deze site alsmede via de volgende links:

http://www.wos.nl/oud-topschaatser-wim-van-der-voort-93-overleden/nieuws/item?834296

http://nos.nl/artikel/2139613-oud-schaatser-wim-van-der-voort-93-overleden.html

http://www.ad.nl/dossier-den-haag/olympisch-medaillewinnaar-wim-van-der-voort-overleden~a8d1d9f2/

Wim van der Voort heeft veel van zijn schaatsherinneringen gedeeld met Het Westlands Schaatsmuseum en in diverse exposities is aan hem en aan zijn prestaties aandacht besteed.

Wim, rust in vrede.

Samenwerking Cultuurweb

Cultuurweb 2016 diamantschoolHet bestuur meldt dat de samenwerking met Cultuurweb in het komende schooljaar wordt gecontinueerd.

In de praktijk betekent dit dat Het Westlands Schaatsmuseum een aantal gastlessen “cultuur” zal verzorgen op diverse basisscholen. De lessen worden samengesteld en ook verzorgd door Cariny Fransen, die de klassen weet te boeien met haar verhalen over schaatsen en schaatstochten waarbij zij gebruikt maakt van meegebrachte museumstukken.

Kinderen die een voordracht, een werkstuk of een scriptie willen maken over schaatsen worden hierin geholpen en/of ondersteund.