Eerste expositie Lierweg

Op 17 november a.s. is op onze locatie Lierweg 53 in De Lier onze eerste tentoonstelling aldaar geopend door het grote Westlandse schaatstalent Jutta Leerdam. Naam en thema van deze tentoonstelling:

“Olympische ijshelden”

De Geschiedenis van de Olympische Winterspelen voor Nederland

 

De openingsplechtigheid werd bijgewoond door een aantal Olympische deelnemers uit het verleden, te weten: Ria Visser, Peter Nottet en Wim de Graaff.

Deze expositie is geopend tot eind mei 2018 op elke woensdag en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Wilt u buiten deze tijden met een groep het museum bezoeken, dan kunt u hiervoor reserveren bij Coby Verbeek (06-53353341)

 

 

Veel bezoekers bij expositie “IJspret in vroeger tijden”

De expositie “ijspret in vroeger tijden”  behoort inmiddels al weer tot het verleden. We kunnen constateren dat deze expositie zeer succesvol is geweest. Alleen al de eerste dag dat deze open was voor het publiek, was het erg druk in museum De Schilpen. Op Koningsdag was dat, en volgens de heer Bas Braad van De Schilpen waren er ca. 700 mensen binnen geweest. De samenstellers van de expositie hebben eer van hun werk, en kunnen met recht trots zijn op wat ze hebben neergezet: Een dijk van een tentoonstelling!

Lees meer over IJspret in vroeger tijden onder Exposities

 

Expositie Lierweg in voorbereiding

De al eerder aangekondigde expositie aan de Lierweg 53 in De Lier gaat er komen. Op dit moment wordt de expositieruimte ingericht. Onze vrijwilligers zijn druk bezig de museumstukken te selecteren welke op deze expositie getoond gaan worden.

Wim van der Voort overleden

Wim vd VoortOnze Westlandse schaatsheld, Wim van der Voort is op zondag 23 oktober 2016 op 93 jarige leeftijd overleden. Diverse media hebben hier verslag van gedaan. Verhalen over Wim van der Voort zijn te vinden op deze site alsmede via de volgende links:

http://www.wos.nl/oud-topschaatser-wim-van-der-voort-93-overleden/nieuws/item?834296

http://nos.nl/artikel/2139613-oud-schaatser-wim-van-der-voort-93-overleden.html

http://www.ad.nl/dossier-den-haag/olympisch-medaillewinnaar-wim-van-der-voort-overleden~a8d1d9f2/

Wim van der Voort heeft veel van zijn schaatsherinneringen gedeeld met Het Westlands Schaatsmuseum en in diverse exposities is aan hem en aan zijn prestaties aandacht besteed.

Wim, rust in vrede.

Samenwerking Cultuurweb

Cultuurweb 2016 diamantschoolHet bestuur meldt dat de samenwerking met Cultuurweb in het komende schooljaar wordt gecontinueerd.

In de praktijk betekent dit dat Het Westlands Schaatsmuseum een aantal gastlessen “cultuur” zal verzorgen op diverse basisscholen. De lessen worden samengesteld en ook verzorgd door Cariny Fransen, die de klassen weet te boeien met haar verhalen over schaatsen en schaatstochten waarbij zij gebruikt maakt van meegebrachte museumstukken.

Kinderen die een voordracht, een werkstuk of een scriptie willen maken over schaatsen worden hierin geholpen en/of ondersteund.